Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin sunt nevoiţi să îşi aducă pături şi radiatoare de acasă din cauza frigului din saloane. Cea mai mare unitate spitalicească din Mehedinţi va primi căldură atunci când agentul termic va fi livrat populaţiei. Chiar dacă de o săptămână temperaturile nu au trecut noaptea de 5 grade Celsius, asociaţiile de proprietari cer amânarea furnizării căldurii, de frica facturilor.
„Ne-au cerut să amânăm termenul până la sfârşitul lunii, mai exact, până pe la începutul lunii noiembrie, când intră în vigoare şi ajutorul de încălzire pentru familiile cu venituri mici“, a precizat Cornel Dumangiu, reprezentant RAAN.
Pacienţii stau îmbrăcaţi cu haine de iarnă şi îşi pun două pături pe ei.
În Spitalul Judeţean, cel mai frig este la ortopedie şi neurologie. Conducerea unităţii sanitare susţine că în câteva zile va veni şi căldura. „Termo ne-a făcut o solicitare să introducă apă în instalaţia de căldură. Am cerut o amânare de câteva zile, întrucât suntem în lucrări la blocul operator şi la reanimare. Acum, caloriferele sunt montate pe poziţie şi vom înainta furnizorului solicitarea de alimentare cu agent termic, urmând ca în câteva zile să fie căldură în spital“, a declarat Denise Buzulică, managerul SJU Severin.
Odată cu furnizarea energiei termice în spital, apare şi o problemă foarte mare: în perioada de iarnă, Spitalul Judeţean va trebui să plătească 300.000 de lei numai pentru apă caldă şi căldură, bani de care nu va dispune pe întreaga perioadă de iarnă.
Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin sunt nevoiţi să îşi aducă pături şi radiatoare de acasă din cauza frigului din saloane. Cea mai mare unitate spitalicească din Mehedinţi va primi căldură atunci când agentul termic va fi livrat populaţiei. Chiar dacă de o săptămână temperaturile nu au trecut noaptea de 5 grade