Silvia Stanciu, fostă componentă a trupei Etno, absolventă a Facultaţii de Actorie din cadrul Universităţii Hyperion, şi-a făcut debutul în teatru cu o dramă inspirată din viaţa de adolescent.
Cinci tineri, dintre care trei liceeni, şi-au unit talentele actoriceşti şi au prezentat, în premieră absolută la Sala Nouă a Teatrului de Comedie din Bucureşti, piesa "Dragă Elena Sergheevna", după autoarea letoniană Ludmila Razumovskaia. Drama, scrisă în 1980 şi interzisă aproape imediat de Ministerul rus al Educaţiei, a primit la noi, datorită viziunii regizorale a lui Alexandru Mâzgăreanu, valenţele unui thriller cu final deschis.
Când joaca devine serioasă iar pricipiile sunt de neclintit, echilibrele se răstoarnă şi de aici până la tragedie mai este doar un pas. Pe lupta dintre principii şi idealuri se bazează şi piesa "Dragă Elena Sergheevna", a cărei protagonistă este Silvia Stanciu.
Parteneri de scenă i-au fost, în proiectul Opera Prima, Liviu Chiţu (Volodea) - student în anul al III-lea la UNATC -, Vlad Bălan (Vitea) - elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" -, Gabriel Fereşteanu (Paşa) - elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" - şi Mirela Sanda (Lida) - elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Matei Basarab".
Final cu implicarea spectatorilor
Intriga piesei, aparent simplă, se complică progresiv, finalul fiind, în viziunea lui Mâzgăreanu, unul deschis. "Alexandru nu a dorit să mergem până la final, care era mult prea sumbru şi care implica prea multă violenţă. Aşa că l-a lăsat pe fiecare spectator să-şi închipuie propriul final pentru piesă", a spus Silvia Stanciu pentru EVZ.
Patru tineri teribilişti hotărăsc să-şi joace cartea destinului şi bat la uşa profesoarei de matematică Elena Sergheevna, sub pretextul că vin să o felicite de ziua ei. "La mulţi ani!