Şcoala desemnată să primească sprijin în campania „Adevărul vine în şcoala ta!“ a primit de Ziua Educaţiei o sută de cărţi pentru biblioteca elevilor. „Adevărul“ a adoptat şcoala din Teleorman şi va ajuta autorităţile locale să îmbunătăţească condiţiile în care învaţă elevii.
Cine îşi propune să ajungă din Bucureşti, la Şcoala generală din comuna teleormăneană Vedea, trebuie să fie pregătit să treacă prin adevărate probe de rezistenţă. Chiar dacă se află la doar 130 de kilometri de Capitală, comuna pare ruptă din alt timp, un loc izolat de ceea ce numim de obicei „lumea civilizată".
Şcoala e un simbol al acestei comunităţi. Aşezată pe latură a localităţii, este înconjurată de un gard care la vremea lui a fost vopsit în roşu, dar acum e rupt pe alocuri şi lăsat în paragină. În curtea şcolii poţi vedea „toalete" de ţară, fără uşi, şi o cişmea defectă care curge încontinuu. Când intri în clădire, te întâmpină un frig de zici că aici, în sud, a venit iarna deja, deşi suntem abia la mijlocul toamnei. Dezbaterea de Ziua Educaţiei (5 octombrie), a avut loc într-o sală de clasă pe care gazdele o pregătiseră cu grijă. La întânirea cu părinţii elevilor au fost prezenţi jurnaliştii Corina Drăgotescu, Eugen Chelemen, George Rădulescu, inspectorul şcolar de Teleorman, Cristian Amarie, prefectul judeţului - Teodor Niţulescu, dar şi Liliana Preoteasa, director în Ministerul Educaţiei.
Dezbaterile aduc soluţii
Una dintre principalele probleme identificate: modul în care este încălzită şcoala. Clădirea este friguroasă, iar încălzirea cu sobe pe bază de lemne şi cărbuni e ineficientă. În aceste condiţii, atunci când se face frig, elevii sunt nevoiţi să stea îmbrăcaţi la ore. „O să încercăm să îmbunătăţim condiţiile. Dacă e frig, când ies copii pe hol se vor îmbolnăvi. Şi dacă elevii sunt bolnavi, asta înseamnă că sunt afectaţi şi părinţii care vor fi nevoiţi să