Raluca a aflat că a învins boala chiar de 1 octombrie, Ziua Internaţională de Luptă împotriva Cancerului la Sân. De atunci ajută alte femei să lupte mai uşoar împotriva cancerului la sân.
„Pe 1 octombrie, Ziua Internaţională de Luptă împotriva Cancerului la Sân m-a sunat soţul meu şi mi-a spus că sunt sănătoasă”, spune tânăra, aducându-şi aminte de acea seară. Aşteptase aproape trei ani după diagnostic şi asta după ce a trecut prin trei operaţii şi diverse alte forme de tratament. „Este o boală foarte perfidă, şi tăcută. Iar paradoxul este că atunci când începi tratamentul, dacă ţi-e rău, e bine”, adaugă ea.
A luptat cu boala de la bun început
A aflat de boală la scurt timp după ce s-a căsătorit. „M-am căsătorit în septembrie 2006. În octombrie am făcut curăţenie, m-am lovit la piept în tocul ferestrei. Medicii spun că aşa s-a declanşat boala, pentru că ea «se aşezase» de ani ani buni. Am vrut să merg la medic, am ţinut să fac toate analizele necesare, ca să nu existe niciun fel de dubiu cu privire la sănătatea mea”, mai spune tânăra.
A absolvit un master în economie în timp ce era bolnavă. Şi-a dat dizertaţia la puţin timp după prima şedinţă de chimoterapie. „Nu mi-am pus niciodată problema că nu voi face faţă. Mi-am zis, de la bun început, că trebuie să lupt cu boala, orice ar fi”, spune Raluca.
În prezent lucrează ca administrator de bloc la mai multe asociaţii de proprietari din Cluj. „Am început acest serviciu de nevoie. Foarte mulţi, aflând de condiţia mea, au refuzat să mă angajeze. Unde am lucrat înainte, am lucrat pentru că nu le-am spus ce am”, destăinuie Raluca.
Voluntar la Societatea Română de Cancer
Pentru o perioadă i-a fost foarte greu să accepte faptul că era bolnavă. „Am trecut prin toate cele patru etape. Mai întâi a fost negarea, îmi ziceam că nu se poate să mi se întâmple mie, că sig