Poliţistul este audiat acum la sediul DIICOT alături de alte 14 persoane printre care şi campionul de rally , Andi Drob. Reţeaua era condusă de botoşăneanul Cristian Olaieru şi era cea mai puternică din ultimii 10 ani din România. 130 de tinere au fost obligate să se prostitueze. 30 au reuşit să scape şi să depună mărturie.
Iată cum era structurată şi cum acţiona cea mai puternică reţea de trafic de persoane şi prostituţie din România:
Reţeaua a fost organizată acum 10 ani de un interlop din Sibiu, care a revenit în ţară după 10 ani petrecuţi în vestul Europei. Şase tineri din Botoşani, printre care agentul de poliţie Lucian Leahu(34 ani) ,Andi Drob( 41ani) şi Cristian Olaieru , au aderat la acest grup infracţional în anul 2003.
În anul 2005, o parte din membrii reţelei din România şi Spania au fost arestaţi. Conducerea grupării a fost preluată de botoşăneanul Cristian Olaieru care s-a orientat spre „ piaţa" din Veneţia-Italia, Olanda şi Germania. Noua structură s-a dovedit mult mai dinamică „ formată din racolatori, transportatori, falsificatori de documente în România şi explotatori" printre care şi poliţiştul Lucian Leahu( 34ani) dar şi interlopi din Suceava şi Timişoara.
În 2007, Tribunalul Suceava a emis, la cererea procurorilor DIICOT Suceava, un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele capului reţelei Cristian Olaieru sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ aderare la grup infracţional organizat" şi trafic de persoane. De atunci a început şi filajul celorlalţi suspecţi.
În 2008 când au fost solicitate 21 de comisii rogatorii internaţionale autorităţilor din Spania, Italia, Germania şi Olanda pentru monitorizarea activităţii infracţionale a suspecţilor. „ Pe parcursul cercetărilor au fost identificate 130 de victime provenind din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui , fiind audiate 30 dintre acestea" se arată în comu