"Răspunderea politică pentru o nouă tergiversare nu cred că la ora actuală poate fi asumată în România de nimeni", a spus, pe un ton vehement, ieri-seară, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, după ce premierul Boc a anunţat, în mod oficial, că Executivul optează pentru angajarea răspunderii pe Legea Educaţiei. Întrebat cum se va adopta un termen pentru depunerea amendamentelor de deputaţi, având în vedere că Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor nu s-a putut reuni, în ultimele două săptămâni, din cauza opoziţiei care a boicotat, democrat-liberalul a dat ca orizont de aşteptare sfârşitul acestei luni şi a atacat parlamentarii din opoziţie pentru boicotarea Legii în Senat. "Responsabilitatea tergiversării acestei legi revine celor care nu au înţeles sau care se prefac, care nu vor să înţeleagă importanţa unei noi legi a Educaţie. Sunt aceiaşi oameni care sunt pescuitori în apele tulburi ale Educaţiei. Sunt acei oameni care nu pot să supravieţuiască nici politic, nici educaţional într-un sistem limpede, într-un sistem clar şi predictibil", a declarat Funeriu, adăugând că "speră" că asumarea să se întâmple până la sfârşitul acestei luni.
Ironiile lui Funeriu: mulţumiri pentru Hărdău
Legea Educaţiei Naţionale nu va modifica în următorii ani procedurile de examen. De exemplu, trecerea la liceu sau bacalaureatul. "Primii care vor beneficia de prevederile acestei noi legi sunt elevii care, în anul şcolar 2011-2012, intră în ciclul gimnazial, respectiv liceal. Procedurile de examinare nu vor fi modificate până ce elevul nu va fi terminat un parcurs şcolar prevăzut în noua lege", a înşirat Daniel Petru Funeriu câteva dintre prevederile capitale ale legii.
Ministrul a ţinut să transmită şi-a exprimat gratitudinea pentru sprijinul oferit de senatorii Coaliţiei de guvernământ, mai ales preşedintelui Comisiei de învăţământ Mihail Hărdău, care este, de f