În timpul serviciului participă la misiuni de salvare şi de stingere a incendiilor, iar timpul liber şi-l ocupă pictând ca un profesionist. A expus zeci de icoane pe lemn în Focşani, Buzău şi Brăila.
Printre colegii săi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, plutonierul Marius Daniel Boian se distinge prin pasiunea de a picta.
Dacă în timpul serviciului participă de pe poziţia de şofer pe maşina de pompieri la misiuni de salvare, timpul liber şi-l alocă în mare parte talentului cu care a fost înzestrat. Mărturiseşte că înclinaţia spre artă a dobândit-o încă din copilărie.
„În şcoala generală pictam portrete, făceam caricaturi, desenam peisaje din imaginaţie sau făceam reproduceri ale unor tablouri. Dar n-am reuşit să-mi şlefuiesc darul cu care m-a înzestrat Dumnezeu decât abia după efectuarea stagiului militar", povesteşte Marius Daniel.
Absolvent al Şcolii de Artă
Acesta spune că, timp de trei ani, în perioada 1997 - 2000, a urmat cursurile Şcolii de Artă din Buzău, mediul de acolo şi cunoştinţele acumulate punându-şi deplin amprenta asupra sa.
„Acolo am învăţat abc-ul picturii, tainele picturii în ulei, desenul în creion, cărbune sau tuş, tehnici deosebit de importante pentru orice aspirant la o carieră de artist plastic. În timpul şcolii am participat şi la expoziţii la Buzău şi Brăila", completează pompierul artist.
La Brăila a expus, la toate marile manifestări culturale, zeci de icoane pe lemn, la Galeriile de Artă din zona centrală a oraşului. Practic, în oraşul cosmopolit de la Dunăre, a adus icoane inedite, pictate pe lemn, meşteşugite cu foiţă şi chiar şi cu pănuşi de porumb.
Icoane cu foi de porumb
Şansa i-a surâs la finalizarea şcolii, pentru că şi-a găsit o slujbă în domeniu, la un atelier de pictură de icoane din oraşul său de baştină, experienţă, iarăşi, interesantă care l-a