În locul târgoveţilor de altădată, la Iaşi au sosit sute de tarabagii cu marfă din China şi Turcia, dar şi producători autohtoni, care profită de sosirea în oraş a miilor de pelerini veniţi să se închine la moaştele Sf. Parascheva. Sursa: Maria Craus
1 /.
"Târgul de Toamnă", "Sărbătoarea Vinului" şi "Târgul meşterilor şi meşteşugurilor tradiţionale din Moldova" au fost deschise astăzi şi pot fi vizitate până duminică.
Comercianţii şi-au instalat tarabele în zone centrale, pe strada Lăpuşneanu, Hala Centrală – strada Palat- Splai Bahlui, şi au expus cam aceleaşi produse, diferenţa fiind dată doar de dibăcia fiecăruia în a negocia cu clientul.
"Mâncarea e baza, hainele sunt fudulie"
În căutare de chilipiruri, localnicii au ieşit la cumpărături încă de dimineaţă, şi au dat o raită pe la târgurile din centrul oraşului. Mulţi s-au mulţumit doar cu privitul întrucât doar câţiva comercianţi acceptă să mai lase din preţuri.
Pe final o să ceară mai puţini bani ca să nu rămână cu marfa pe tarabe, aşa se întâmplă în fiecare an. Dacă ne uităm la preţuri şi la portofel, mâncare e baza, hainele sunt fudulie. Munceşti o lună şi dacă îţi pui mintea la un târg de ăsta cheltui toţi banii", spune Mihai Onica, în vârstă de 49 de ani.
Comercianţii au încins grătarele pe esplanada de la Hala Centrală, unde are loc "Sărbătoarea Vinului". Mirosul îmbietor al bucatelor care sfârâie pe grătar îi atrage în zonă pe pofticioşi, iar platourile cu bunătăţi care se vând la suta de grame fac cu ochiul gurmanzilor.
Un polonic cu pastramă de oaie pregătită la ceaun costă 6 lei, micii se vând cu 2 lei bucata, o sută de grame de scăriţă de porc costă 4 lei iar o frigăruie costă în jur de 5 lei.
Târgul Blănarilor
În spatele Hălii Centrale sunt amenajate corturile producătorilor de haine de blană şi de