După Legea ştirilor pozitive, o altă propunere a lui Ioan Ghişe, Legea jurnalistului, a făcut din nou vâlvă. Jurnaliştii s-au revoltat pentru că în proiect sunt prevăzute un control psihologic anual, atestări ale calităţii de jurnalist o dată la trei ani şi alte cerinţe numai bune pentru piloţii de la NASA. Întrebarea, aparent retorică, e de ce insistă Ghişe cu astfel de iniţiative. Se mai poate numi el un poltician cu minte? Răspunsul paradoxal e: da.
Partidul Naţional Liberal a spus chiar că nu i-a dat girul lui Ghişe pentru această lege; acesta iniţiase Legea ştirilor pozitive, care obliga televiziunile la 50% ştiri de acest fel, în combinaţie cu PRM-ul, adică cu Gheorghe Funar. Nu demult, o social-democrată cu antecedente peremiste, Lia Olguţa Vasilescu, voia nici mai mult, nici mai puţin decât să inventeze un centru de monitorizare a internetului, care să elimine obscenităţile. Tot atâta vâlvă, la fel de puţină finalitate.
Citeşte mai mult pe www.comanescu.ro După Legea ştirilor pozitive, o altă propunere a lui Ioan Ghişe, Legea jurnalistului, a făcut din nou vâlvă. Jurnaliştii s-au revoltat pentru că în proiect sunt prevăzute un control psihologic anual, atestări ale calităţii de jurnalist o dată la trei ani şi alte cerinţe numai bune pentru piloţii de la NASA. Întrebarea, aparent retorică, e de ce insistă Ghişe cu astfel de iniţiative. Se mai poate numi el un poltician cu minte? Răspunsul paradoxal e: da.
Partidul Naţional Liberal a spus chiar că nu i-a dat girul lui Ghişe pentru această lege; acesta iniţiase Legea ştirilor pozitive, care obliga televiziunile la 50% ştiri de acest fel, în combinaţie cu PRM-ul, adică cu Gheorghe Funar. Nu demult, o social-democrată cu antecedente peremiste, Lia Olguţa Vasilescu, voia nici mai mult, nici mai puţin decât să inventeze un centru de monitorizare a internetului, care să elimine obscenităţ