Numărul vrâncenilor care trec pragul clinicilor particulare creşte de la un an la altul cu cel puţin zece procente. Pe lângă o gamă largă de servicii şi condiţii la cele mai înalte standarde, pacienţii care aleg să se trateze în sistemul de sănătate privat au parte şi de discount-uri substanţiale.
În timp ce spitalele de stat din judeţ sunt în moarte clinică, iar valoarea datoriilor către furnizorii de medicamente şi materiale sanitare creşte de la o zi la alta, clinicile particulare câştigă din ce în ce mai mulţi clienţi.
Sătui să vină cu seringile, serul fiziologic sau glucoza la pachet, să stea la cozi interminabile pentru a fi consultaţi de un medic specialist, vrâncenii preferă să îşi trateze bolile în sistemul particular de sănătate, care oferă pachete medicale pentru toate categoriile de pacienţi.
De pildă, Mihaela Dogaru (24 ani) a avut parte de experienţe neplăcute în spitalele de stat, tocmai de aceea a luat decizia de a deveni una dintre „clientele" fidele ale unei clinici particulare.
Dezorganizare în spitale
„Consider că este prea multă dezorganizare în spitale, te trimit de la un cabinet la altul, iar bani trebuie să dai pentru orice injecţie sau medicament. În plus, pacientul este tratat foarte urât în comparaţie cu tratamentul din clinicile private, unde serviciile sunt foarte bune, iar preţurile nu sunt tocmai colosale, ci chiar acceptabile pentru condiţiile oferite. Am ales să nasc la o clinică particulară, iar pentru toate analizele şi consultaţiile fetiţei merg tot la privat", mărturiseşte tânăra mămică.
Şi Georgeta Rusu (43 ani), deşi a stat mai bine de zece ani în Italia, a ales să apeleze la serviciile unei clinici particulare în momentul în care s-a întors pe meleagurile natale.
„Dacă tot voi sta două luni acasă, m-am gândit să-mi fac analizele atât eu, cât şi fetiţa. M-am hotărât să vin la aceast