Criza de lichidităţi dă naştere unor soluţii inedite pentru finanţarea afacerilor. Închirieri de scaune, subînchirieri de spaţii şi vânzarea unei afaceri pentru a o finanţa pe alta sunt colacii de salvare ai managerilor.
Scăderea puterii de cumpărare a generat o lipsă acută de lichidităţi printre oamenii de afaceri hunedoreni. Presaţi de furnizorii care aşteaptă achitarea facturilor, patronii caută soluţii pentru a obţine bani. Diana Câmpean, 36 de ani, este patroana unui salon de înfrumuseţare din municipiul Deva.
Pentru a face faţă crizei financiare, deveanca s-a hotărât să închirieze cele două scaune de coafor pe care le are. A făcut un anunţ în acest sens de aproximativ trei luni, însă nu a găsit chiriaşi nici la ora actuală. Pentru cele două scaune, aceasta a cerut o chirie lunară de 100 de euro bucata.
Primăria municipiului Deva cheltuie 300.000 de lei pentru „Zilele Cetăţii Deva”
„Nu am reuşit să găsesc pe nimeni interesat de acest lucru. Încă nu am închis definitiv salonul, dar intenţionez să fac asta cât mai curând. Problemele au început în urmă cu un an, e destul de greu. Nu e vorba despre o afacere care să-ţi aducă profit, iar dacă poţi să-ţi acoperi doar cheltuielile, fără să-ţi iasă ceva în plus, pur şi simplu nu poţi să supravieţuieşti”, a declarat Diana Câmpean. Deşi se află pe piaţa din reşedinţa judeţului Hunedoara de mai bine de cinci ani, femeia spune că dacă iasă lună de lună pe zero nu are altă soluţie decât să-şi închidă definitiv uşile salonului.
Criza provoacă probleme tot mai grave în căsnicie: în fiecare zi, un devean divorţează
Marian Costea are două afaceri: una axată pe amenajări interioare şi cealaltă este un bar pe care îl administrează din 1992. „Am decis să vând barul pentru a-mi putea finanţa afacerea cu amenajări interioare. Fac asta după ce timp de 18 ani, afacerea cu barul a fost cea care m-a aj