Primăria Târgu-Mureş a dat publicităţii bilanţul celei de a IX-a ediţii a Festivalului Vinului şi Artei Meşteşugăreşti, desfăşurat în perioada 9-11 octombrie, în Cetatea Medievală târgumureşeană. Din datele oferite de organizatori, în cele trei zile ale festivalului, s-au consumat 29.470 litri de vin, 6.650 litri de must, proveniţi din podgoriile reprezentate la Sărbătoarea Vinului şi a Artei Meşteşugăreşti, direct sau prin reprezentanţi, printre care Podgoria Lechinţa, Odobeşti, Panciu, Murfatlar, Miniş, Jidvei, Recaş, precum şi podgoriile Tokaj, Ungaria, şi Republica Moldova, podgoria Garling. În ce priveşte oferta culinară, au fost consumate 468 de kilograme de pastramă, 7.380 de porţii de gulas şi tocăniţă, respectiv 4.680 de mititei.
Producători de mere prezenţi în Piaţa Trandafirilor din centrul municipiului Târgu-Mureş, au provenit din Reghin, Batoş, Dedrad, cantitate de mere vândute în cele trei zile a festivalului fiind de 11 tone. Au onorat cu prezenţa,la expoziţia de artă culinară şi specialităţi, Pensiunea „Ana” cu tradiţia ardelenească, din Vrancea cu vinurile de Moldova, păstrăvul de Bucovina, apicultorii mureşeni, produse ecologice Ţopa, specialităţi Irish Pub, Metro, Casa Tineretului, vinurile de Tohani, ţuica de Oaş, specialităţi şi sarmale de Ceuaş. „Zona tradiţională a întregit oferta festivalului prin reprezentaţi din Valea Mureşului Superior, Valea Gurghiului, Valea Târnavei Mici, Câmpia Transilvană, zona Târgu-Mureş, care au participat cu două stâne, patru ateliere pentru produse tradiţionale, 18 ansambluri folclorice şi Ordinul Cavalerilor Lup. Ansambluri artistice prezente la festival au provenit din zonele Valea Mureş, Târnava, Zona de Câmpie, Valea Nirajului, şi Valea Gurghiului”, a declarat Aurel Trif, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Mureş.
Primăria Târgu-Mureş a dat publicităţii bilanţul celei de a IX-a ediţii a Fes