Cu toate subventiile uriase de care beneficiaza cercetarea medicala, progresele medicinei in combaterea cancerului raman mult sub asteptari. In 1985, SUA a investit un miliard de dolari in cercetari privind cancerul si totusi in SUA se imbolnaveau pe atunci 600.000 de americani, din care peste 420.000 nu reuseau sa supravietuiasca bolii.
Constatam astfel ca tehnica de vindecare devine tot mai sofisticata, tratamentele tot mai scumpe, iar bolnavii tot mai numerosi. De ce cercetarea medicala nu gaseste medicamentul care sa vindece aceasta boala?
Putini stiu ca o substanta descoperita inca din anul 1830 de doi chimisti francezi a fost folosita cu succese promitatoare de doctorul american Ernest T. Krebs incepand din 1920 in terapia cancerului.
Aceasta substanta, numita amigdalin a fost apoi studiata si de fiul dotorului cu acelasi nume, Ernest T. Krebs jr. (1911-1996) care a fost si cercetator farmacolog si care a reusit impreuna cu tatal sau sa puna la punct o tehnica de extractie a amigdalinului pur din samburii de caise amare.
Doctorul Krebs jr. a emis teoria ca, asa cum lipsa vitaminei C din corp produce scorbutul, tot asa lipsa amigdalinului are drept consecinta aparitia cancerului. Doctorul Krebs a testat substanta initial pe propriul sau corp, constatand ca e nepericuloasa.
Cu ajutorul amigdalinului, dotorul Krebs a obtinut vindecari miraculoase ridicand impotriva lui toata industria farmaceutica. Pentru ca totusi, multi nu erau prea convinsi, s-au facut studii cu amigdalinul, care au dovedit ce trebuia dovedit si anume ca este ineficient contra cancerului si foarte toxic pentru corpul uman.
In baza acestor studii, Food and Drug Administration (FDA) a luat decizia sa interzica pe teritoriul SUA folosirea amigdalinului in tratamentul cancerului.
Cum actioneaza amigdalinul contra cel