De facto cifrele arata aproape anecdotic. Romania si Bulgaria au contribuit la Uniunea Europena cu: 1% PIB, 5% la populatie, 8% teritoriu si 50% mai multi ursi in padurile Europene.
Globalitatea s-a regionalizat, creand cativa poli economici pe care criza ce o traim i-a accentuat, aratand ca de fapt sub ochii nostri s-au creat niste constructii pe care nu le-am observat. Astazi se poate vorbi de o federatie Nord Americana, SUA, care se contracteaza, ramanand intr-un fel sau altul dominanta inca in afacerile planetare. Putem discuta despre o China pe un drum de supra-industrializare accentuata, care tinde spre auto-suficienta si cauta piete de desfacere si de materie prima, in special in Africa si Orientul Mijlociu. Vorbim de ANZ (Australia si Noua Zelanda), care pierzandu-si piata traditionala (Marea Britanie), care s-a alaturat Uniunii Europene a trebuit sa respecte regulile Uniunii, desi a avut destule facilitati pe care altii nu le-au avut. ANZ a facut singurul lucru posibil – s-a integrat regional, adica si-au desfasurat legaturile comerciale spre America de Sud.
Citeste si comenteaza pe Contributors.ro De facto cifrele arata aproape anecdotic. Romania si Bulgaria au contribuit la Uniunea Europena cu: 1% PIB, 5% la populatie, 8% teritoriu si 50% mai multi ursi in padurile Europene.
Globalitatea s-a regionalizat, creand cativa poli economici pe care criza ce o traim i-a accentuat, aratand ca de fapt sub ochii nostri s-au creat niste constructii pe care nu le-am observat. Astazi se poate vorbi de o federatie Nord Americana, SUA, care se contracteaza, ramanand intr-un fel sau altul dominanta inca in afacerile planetare. Putem discuta despre o China pe un drum de supra-industrializare accentuata, care tinde spre auto-suficienta si cauta piete de desfacere si de materie prima, in special in Africa si Orientul Mijlociu. Vorbim de ANZ (A