Produse vegetale şi carne de vită şi oaie, preparate după reţete originale. Restaurantele din Ploieşti le oferă clienţilor meniuri dintre cele mai variate, culese din bucătăriile din întreaga lume.
London House îmbină tradiţia anglo-saxonă cu cea autohtonă, oferind preparate internaţionale, dar şi mâncare românească. Localul le oferă posibilitatea clienţilor de a alege produsele gata preparate, acestea fiindu-le prezentate de maestrul bucătar.
"Clienţii pot vedea preparatele pe care urmează să le servească pentru a se orienta mai uşor. Bineînţeles, aceştia au posibilitatea să aleagă specialităţi şi din meniu. Preparăm Chateau Royal după reţeta originală, cu sos de vin şi fructe de pădure, antricot de viţel de lapte şi pastramă la ceaun cu mămăligă şi mujdei. Dintre deserturi, preferate sunt prăjitura cu nucă şi cremă de vanilie şi clătitele cu ricota", ne-a declarat Robert Pătraşcu, directorul localului.
Specific arăbesc
Jordan House, restaurantul cu specific arăbesc situat în spatele Catedralei Sfântul Ioan îi aşteaptă pe ploieşteni cu bunătăţile Orientului. Falafel (chifteluţe cu năut), homos (pastă de năut), cus-cus, cârnaţi, cotlet, dorado umplut, sunt doar câteva dintre specialităţile restaurantului. "Patrama de berbecuţ este una dintre mâncărurile preferate de clienţii noştri.
Diferenţa este că la noi aceasta este atât de fragedă încât se poate mânca fără cuţit. Secretul stă în condimentele pe care le folosim, majoritatea aduse din Orient", explică Tareq Al Awamleh, patronul localulului.
Ploieştenii care vor să mănânce româneşte pot merge la restaurantul Hanul Găzarilor. Aici sunt aşteptaţi cu ciorbă de burtă şi de gulaş ca la mama acasă, dar şi alte mâncăruri autohtone. "Avem mâncarea ţăranului roman, un platou care cuprinde carne de porc cu ou bătut, cârnăciori, brânză rasă, mămăliguţă şi murături, dar şi sărmăluţe în