Specialiştii şi părinţii susţin că Executivul vrea să-şi asume răspunderea pe cel mai prost proiect. Executivul a trimis ieri proiectul Legii Educaţiei către Parlament. Luni, birourile reunite ale celor două Camere se vor întâlni pentru a stabili calendarul asumării.
Guvernul a anunţat luni seară că îşi va asuma răspunderea pentru Legea Educaţiei. Proiectul de lege în forma adoptată de Camera Deputaţilor a fost trimis ieri la Parlament. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a explicat că procedura aleasă de Executiv este urmarea faptului că senatorii au blocat legea.
Senatorii ar fi încheiat dezbaterile în noiembrie
Membrii Comisiei pentru învăţământ a Senatului susţin însă că dezbaterile ajunseseră la articolul 105 din 331. „Nu s-a mai întâmplat ca parlamentarii să fie întrerupţi din dezbaterile pe o lege, pentru ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe textul respectiv. La Senat s-a muncit degeaba şi e păcat, pentru că secţiunea de preuniversitar a fost adoptată în consens de noi toţi. Dacă eram lăsaţi să mergem până la capăt, în noiembrie terminam. Oricum, legea se aplică pentru 2011-2012", a declarat secretarul comisiei, Nicolae Robu, senator PNL.
Document de lucru pentru Legea Educaţiei
Reprezentanţii asociaţiilor de părinţi au declarat că sunt împotriva asumării. „La Camera Deputaţilor a fost doar un joc politic şi nu s-a ţinut cont de niciun amendament venit din partea noastră. Noi voiam ca ponderea examenelor şi a notelor de la gimnaziu la admiterea în liceu să fie de 50%-50%", a spus Mihaela Gună, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi. Ştefan Vlaston, preşedintele EDU-CER, consideră că varianta care se dezbătea în Senat era mai bună. „Legea este acum aşa cum a vrut UDMR. Dar PDL joacă de acum încolo miza totul sau nimic", consideră Vlaston.
VIDEO Mircea Miclea a vorbit despre educaţie la videochat: "Nu e o ma