Bucureştenii care deţin autobuze, microbuze, şalupe cu motor sau iahturi nu pot primi bani de la Guvern pentru încălzire, în această iarnă. Dacă până în 2009 singurele condiţii pentru cei care beneficiază de ajutor pentru căldură era ca venitul pe membru de familie să fie între 155 şi 615 lei, aleşii statului au adăugat noi reglementări printr-o ordonanţă apărută în Monitorul Oficial luna trecută.
Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.5 din 2003 prevede ca familiile sărace cu venituri cuprinse între 155 şi 615 lei pentru fiecare membru, să beneficieze de ajutor financiar pentru căldură din partea statului, pentru a nu rămâne în urmă cu întreţinerea şi pentru a nu îngheţa de frig în plină iarnă.
Aleşii statului s-au gândit să adauge noi reguli la această ordonanţă, pentru a se asigura că niciun latifundiar sau proprietar de iahturi ori autobuze nu încearcă să fure statul!
Astfel Ordonanţa nr.86 apărută în Monitorul Oficial la sfârşitul lunii trecute prevede că ajutoarele nu se acordă persoanelor care deţin clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu, mijloace de transport - autoturisme care depasesc 1.600 cmc, autoutilitare, autocamioane de orice fel şi remorci, şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, autobuze, microbuze (cu excepţia mijloacelor de transport adaptate ale persoanelor cu handicap).
De asemenea, cei care vor să beneficieze de ajutorul din partea statului nu au voie să posede utilaje agricole, depozite bancare de peste 3.000 lei sau tereneruri care depăşesc 1000 de metri pătraţi în zona urbană.
Potrivit noilor reglementări, la stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie şi, după caz, al persoanei singure, se iau in calcul toate veniturile nete realizate de membrii acesteia în luna anterioară depunerii cererii, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigur