Astăzi, la Consiliul Judeţean Constanţa, a fost semnat ordinul de începere a execuţiei lucrărilor de reabilitare a infrastructurii, modernizării, dezvoltării şi echipării ambulatoriului de specialitate TBC.
Costul total al investiţiei se ridică la peste 12 milioane de lei, dintre care 8,4 milioane de lei sunt fonduri neramburabile din Programul Operaţional Regional. Obiectivul proiectului îl reprezintă reabilitarea, în totalitate a dispensarului de Pneumoftiziologie situat pe Bulevardul ALexandru Lăpuşneanu din Constanţa, care aparţine de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa.
„Proiectul este în lucru de doi ani, timp în care multe lucruri s-au schimbat. Este primul proiect de acest gen al unei entităţi sanitare. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 85 de zile. Unitatea va avea dotări de ultimă generaţie, inclusiv intrări separate pentru pacienţii cu TBC şi cei care suferă de alte afecţiuni ale plămânilor. De asemenea, vom avea şi o centrală de purificare a aerului“, a declarat Erdin Borgazi, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa.
Lucrări complexe
Sediul vechi al spitalului va beneficia de lucrări la infrastructură, modernizarea cabinetelor medicale cu aparatură şi echipamente moderne, echiparea ambulatoriului cu mobilier medical, de birou şi pentru sălile de aşteptare, va fi implementat un sistem informatic nou de evidenţă şi control a activităţlor de ambulatoriu. toate reparaţiile se impuneau ca urmare a dotărilor foarte vechi ale unităţii. „Avem un aparat de radiologie vechi din 1964. Prin acest program vom achiziţiona două aparate, unul pentru bolnavii de TBC, iar celălalt pentru ceilalţi pacienţi. Vom avea chiar şi un aparat tomograf de ultimă generaţie“, a mai spus managerul spitalului.
Lucrările vor fi recepţionate în luna ianuarie 2011. Până atunci, pacienţii cu afecţiuni pulmonare vor fi cons