Raiffeisen Capital & Investment recomandă cumpărarea titlurilor SIF, fixând preţuri-ţintă între 37% şi 216% peste cele din piaţă
În perioada de efervescenţă bursieră, investitorii aveau "buy" şi la un euro pe titlu
Cine a mers atunci pe mâna RCI consemnează pierderi de 60-75%
Analiştii Raiffeisen Capital & Investment par a fi jurat dragoste eternă titlurilor SIF. Dacă în anii 2006-2007 recomandau achiziţionarea acestor acţiuni la preţuri în jurul valorii de un euro, acum invită din nou investitorii la cumpărare. Toate cele cinci acţiuni SIF de la cota BVB au primit "buy" din partea RCI, preţurile-ţintă fiind fixate cu minim 37% peste cotaţia de piaţă. Raportul Raiffeisen a fost dat publicităţii într-un moment în care, în lipsa volumelor, pragul de rezistenţă de la 24.000 pe BET-FI, indicele care măsoară evoluţia acestor titluri, nu poate fi trecut.
Acţiunile SIF Muntenia (SIF4) au cel mai mare potenţial de creştere, în opinia analiştilor RCI, care au stabilit un preţ-ţintă de 2,04 lei, de peste două ori mai mare decât cea mai recentă cotaţie de la bursă, de 0,645 lei, potrivit unui raport de analiză al companiei de brokeraj citat de Mediafax. Pe următoarele două locuri în funcţie de potenţialul de creştere sunt titlurile SIF Transilvania (SIF3) şi SIF Banat-Crişana (SIF1). Astfel, pentru a atinge preţul-ţintă, de 1,02 lei, acţiunile SIF Transilvania trebuie să avanseze cu 75,8%. Totodată, titlurile SIF1 ar putea creşte cu 67,5%, pentru a ajunge la cotaţia estimată, de 1,91 lei. Analiştii Raiffeisen au stabilit preţuri-ţintă de 1,83 lei şi, respectiv, 2,04 lei, pentru acţiunile SIF Moldova (SIF2) şi SIF Oltenia (SIF5). Astfel, titlurile SIF2 au un potenţial de creştere de 52,5%, iar titlurile SIF5 ar mai urma să avanseze cu 36,9%.
Povestea cu BCR este reluată
În anii 2005-2006 aprecierea furibundă a cotaţiilor