Ce ar putea face cineva daca s-a imbolnavit sau doreste sa previna imbolnavirea? In primul rand, sa nu uite de Vitamina C in doze mai mari, asa cum ne recomanda Linus Pauling in cazul tumorilor maligne.
Sfatul batranilor: Vitamina C
In Germania infloreste un comert cu samburi de caise amare. Pretul este de 10 Euro/ kg. De fapt ma mir ca se gasesc clienti, cand pe toate campurile cresc plante foarte bogate in amigdalin si nu le baga nimeni in seama. In afara de samburii de caise amare, mai contin mult amigdalin boabele de soc cu renumele de a fi otravitoare, semintele de mar, par, prun, struguri, nectarine, piersici, murele, dar si vinul natural. Lucerna e de asemenea bogata in amigdalin.
De la cititori: Sfatul batranilor - Alternative in combaterea cancerului (1)
Informatiile sunt rare si contradictorii uneori, dar cu un pic de logica te poti descurca. De exemplu, in medicina populara se considera ca vascul are proprietati anticanceroase, iar cele mai eficiente soiuri de vasc sunt din pomii fructiferi mar, par, prun, dar si stejar.
Daca samburii de mar, prun si par contin amigdalin, nu ar fi logic ca vascul, care isi trage seva de pe acesti pomi sa aiba efecte anticanceroase tocmai datorita amigdalinului? Megand mai departe pe acelasi fir, nu ar fi posibil ca si stejarul sa fie si el o sursa de amigdalin?
Ce experimente am facut?
Anul trecut in toamna am cules fructe coapte de soc si am mancat din ele in stare prospata, cantitati din ce in ce mai mari. Cel mai mult au fost 50 de boabe pe stomacul gol si nu am simtit niciun fel de efect advers.
Apoi, de la mar si par nu mai arunc samburii, pe care-i zdrobesc intre dinti. La un Mall in tara am gasit si ulei de samburi de struguri si care ar trebui dupa o logica elementara sa aiba si el amigdalin daca samburii au. Nu am ezitat