O ficial, campania pentru alegerea noii conduceri a PDL s-a declanşat aseară, la Ateneul Român. Startul ei a fost dat de Teodor Baconschi, ministrul de Externe, prin lansarea Platformei creştin-democrate, deşi Elena Udrea îl "furase" în urmă cu două săptămâni, la Suceava, decretând că, chiar atunci şi acolo, PDL începe marşul electoral, trecând victorios spre 2012 prin scrutinul intern. Cine va fi la cârma partidului după viitorul Congres are însă o importanţă mult mai mare decât lasă actualii lideri să se vadă, iar competiţia din interior se anunţă la fel de dură ca cea externă, cu adversarii consacraţi, PSD şi PNL. Cu singura diferenţă că pedeliştii rivali la funcţii nu joacă încă la vedere, iar unii dintre ei nici nu ştiu cine şi din ce parte îi loveşte.
Cum Congresul a tot fost amânat, ultimul termen avansat fiind sfârşitul lui februarie-începutul lui martie, PDL nu a depăşit faza de structurare a taberelor. Abia încep să prindă contur şi, câtă vreme candidaţii la preşedinţia partidului nu se vor şti cu certitudine, va mai domni confuzia. Totuşi, două personaje se evidenţiază pe acest fundal uşor haotic: Vasile Blaga şi Elena Udrea.
Fostul ministru de Interne, de felul său puţin vorbăreţ, a rupt, pentru prima dată, tăcerea de la demisia sa din guvern, declarând, într-un interviu pentru gândul, că va candida la şefia PDL dacă lucrurile se vor tensiona în partid şi "unii colegi, fără a urma paşii normali, vor dori să-i impună o direcţie". Eventuala intrare în cursă a lui Blaga va încurca cu siguranţă planurile acelor pedelişti, care se gândesc să impună o conducere desprinsă de vechea gardă, în speranţa că feţele noi vor face electoratul să uite de chinurile îndurate sub Guvernul Boc.
Blaga este reprezentantul acelora care se aflau în partid încă de pe vremea când se numea doar PD şi suferea în opoziţie, când "bloggerii" erau activişti de ONG-ur