Mătreaţa şi dermatita seboreică sunt două afecţiuni dermatologice grave care atacă sănătatea scalpului, avertizează medicii dermatologi.
Mătreaţa presupune descuamare şi senzaţie de mâncărime, iar dermatita seboreică se caracterizează prin mătreaţă, pete roşii, inflamaţie şi caracter gras al părului, explică specialiştii. Ambele afecţiuni au un caracter cronic, factorul definitoriu în succesul unui tratament fiind împiedicarea recidivei. Este dovedit clinic că după patru săptămâni de utilizare a şampoanelor cosmetice, mătreaţa reapare rapid. Cercetările din domeniu au arătat că afecţiunea reapare la peste jumătate din persoanele care se confruntă cu mătreaţă încă din prima lună şi la peste trei sferturi din cazuri în primele trei luni.
Recent, pe piaţa farmaceutică a apărut un şampon pe bază de ketoconazolul, substanţă ce împiedică apariţia mătreţii, după terminarea tratamentului, susţin producătorii.
Spre deosebire de alte şampoane antimătreaţă, produsul este un tratament medicamentos, care se găseşte numai în farmacii. Pentru că acţionează asupra cauzei, acesta tratează mătreaţa rapid şi împiedică recidiva de 10 ori mai eficient comparativ cu celelalte şampoane cosmetice, potrivit producătorului.
Pentru rezultate benefice, producătorul recomandă utilizarea acestuia de două ori pe săptămână, pe o perioadă de maximum o lună. El poate fi alternat cu orice şampon normal, de preferinţă unul pentru copii, iar profilactic, este recomandat să fie refolosit o dată la două săptămâni.
Potrivit studiilor clinice, produsul împotriva mătreţii reduce la jumătate inflamaţia scalpului după primele două săptămâni de utilizare, iar la finalul tratamentului se va reduce cu peste 60 la sută caracterul seboreic al părului.
Preţul şamponului este de 39 de lei.
Mătreaţa şi dermatita seboreică sunt două afecţiuni dermatologice grave care atacă sănăta