Nivelul averilor se află în strânsă legătură cu gradul de dezvoltare economică a regiunii/zonei geografice în care oamenii de afaceri îşi desfăşoară activitatea - este prima concluzie care se poate desprinde din analizarea averii averilor din Top 300 Capital 2010, top ce va apărea luni, 18 octombrie.
Desigur, enunţul de mai sus pare un truism, dar aşa se explică faptul că în Bucureşti există nu mai puţin de 120 de milionari, cei mai mulţi dintre cei prezentaţi în ediţia din acest an a Top 300, cumulând averi de 16 miliarde de euro, adică mai bine de jumătate din suma totală contabilizată pentru toţi cei 300 de ocupanţi ai clasamentului Capital.
Practic, Bucureştiul şi Muntenia au dat ţării 146 de milionari, reprezentând o avuţie totală de 17,64 miliarde de euro. Pe locul secund se află Ardealul, unde îşi au reşedinţa/domiciliul 57 de milionari, însemnând averi cumulate de 3,36 miliarde de euro.
Cei mai mulţi dintre aceştia, respectiv 21, sunt oameni de afaceri din judeţul Cluj, a căror contribuţie la suma totală a averilor din topul Capital este de peste un miliard de euro. Moldova, considerată cea mai săracă regiune a ţării, a generat şi ea 30 de milionari, adică 2,43 de miliarde de euro.
Judeţele Iaşi şi Bacău sunt principalele "emitente“ de candidaţi la titlul de milionar, de aici provenind zece, respectiv şapte oameni de afaceri, însumând averi de 1,45 de miliarde de euro.
Bucureşti
Capitala României a fost, este şi va rămâne locul în care se fac cei mai mulţi bani. Cei 120 de milionari care au reşedinţa aici au strâns împreună averi în sumă de 16 mld. euro.
Ardeal
Această regiune s-a dovedit a fi, de-a lungul ultimilor ani, o veritabilă pepinieră de milionari, dovadă că afacerile cu anvergură naţională se pot naşte şi prospera şi în provincie.
Muntenia
Fără discuţie, apropierea de Capitală, dar şi d