Actele, portofelul, cheile de la casă şi celularul au devenit obiecte pe care trebuie să le avem la noi. Aparatele electronice şi electrocasnice s-au transformat şi ele în necesităţi. Există lucruri pe care nu concepem să nu le avem asupra noastră, dar şi obiecte fără de care nu putem să ne imaginăm casa în care locuim.
Când vine vorba de lucruri indispensabile, Andreea îşi aminteşte mereu ce a învăţat-o de mică tatăl ei. „Nu pleci de acasă fără chei, bani şi acte!" I-a intrat în reflex să aibă la ea mereu respectivele obiecte. Iar pe lângă toate acestea, nu pleacă de acasă fără telefon şi fără abonamentul la mijloacele de transport în comun. I s-a mai întâmplat însă să le uite. Nu chiar pe toate. „Deşi, de obicei, sunt atentă la aspectul ăsta, mi s-a întâmplat să uit telefonul sau portofelul. De pildă, într-o dimineaţă m-am trezit târziu şi nu ştiam cum să fac să ajung mai repede la serviciu. Îmi cumpărasem o geantă nouă cu o zi înainte şi când să-mi iau cele necesare, n-am pus şi telefonul în poşetă. Toată ziua m-am simţit izolată. Ca şi cum lipsea ceva din mine", povesteşte Andreea, în vârstă de 29 de ani.
Citiţi şi: Telefonul celular, sursă de stres
Recunoaşte că, de fapt, în ziua respectivă nu a avut nevoie cu adevărat de mobil. S-a descurcat şi fără aparatul-minune în care ea consideră că are înmagazinată toată viaţa - contactele prietenilor, agenda zilnică, documente importante şi, după cum spune ea, „poarta personală spre lume - internetul". O singură dată a avut probleme din cauza faptului că şi-a uitat portofelul acasă. „M-am trezit seara că nu am bani nici de un bilet de autobuz. Eu nu călătoresc fraudulos, aşa că am mers pe jos din centrul Bucureştiului până în Drumul Taberei. Iar atunci mi-am jurat că n-o să mai uit portofelul acasă. Ăsta chiar e indispensabil", mai spune Andreea. Mihai, un bărbat în vârstă de 33 de ani, spune c