Guvernul îşi asumă răspunderea pe cea mai proastă variantă a legii Educatiei, cea adoptată la 19 mai de Camera Deputaţilor, susţin specialiştii.
Părinţii şi sindicatele din învăţământ susţin că propunerea Guvernului nu este oportună şi multe dintre modificările aduse de Senat sunt mai bune decât cele de la Camera Deputaţilor. „Dacă ne uităm la cele două variante, vedem că la Camera Deputaţilor mai sunt scăpări”, a spus Liviu Pop Marian, vicepreşedinte al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.
Părinţii susţin că Guvernul se grăbeşte cu Legea pentru că nu vrea să ţină cont de părerile celor care au adus amendamente la document. „La Camera Deputaţilor a fost doar un joc politic şi nu s-a ţinut cont de niciun amendament venit din partea noastră. Noi voiam ca ponderea examenelor şi a notelor de la gimnaziu la admitere să fie de 50%-50%. Părinţii sunt îndepărtaţi din consiliile de administraţie, în condiţiile în care noi finanţăm şcoala”, a spus Mihaela Gună, preşedintele Federaţiei Asociaţilor de Părinţi.
"PDL-ul joacă tot"
Chiar ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, spunea după adoptarea legii de către deputaţi că speră ca unele articole vor fi îmbunătăţite de către Senat.
„Părerea mea este că legea este acum aşa cum a vrut UDMR-ul. Senatorii aduseseră şi ei nişte schimbări pentru articolul cu adminsitraţia şcolilor, dar şi pentru universităţi. Dar PDL-ul joacă de acum încolo pe miza totul sau nimic”, consideră Ştefan Vlaston, preşedintele Edu-cer. El a mai spus că varianta legii de la Senat este mai bună decât cea de la Cameră.
Citiţi şi:
Legea educaţiei împarte şcoala în cinci tabere
Admitere la liceu-noua propunere din legea educaţiei
La rândul lor, toate federaţiile sindicale din învăţământul universitar susţin public că Legea Educaţiei nu trebuie asumată. "Întrucât, anul şcolar este în desfăşura