Are zeci de expoziţii în Focşani şi în ţară, în special în oraşele din Moldova. L-a avut ca profesor pe cunoscutul pictor Liviu Nedelcu.
Teodoru Iliescu vorbeşte destul de puţin despre cercetările sale în domeniul ingineriei. Despre pictură însă, focşăneanul este deschis să discute despre orice subiect. I-a plăcut să picteze de mic. Mama sa, Garofiţa Iliescu, şi bunicul său, Gheorghe Iliescu, au fost cei care i-au insuflat dragostea pentru pictură.
„Mama mea şi bunicul au fost pictori profesionişti şi au şi acum lucrări în mai toate muzeele importante din România. Pot spune cu mâna pe inimă că sunt îndrăgostit de pictură şi artă, în general. Am peste 2.000 de lucrări. Unele dintre ele au ajuns în Italia, Canada sau Spania şi asta m-a motivat să lucrez în continuare. Multă lume apreciază tablourile mele şi mă simt util şi din acest punct de vedere", recunoaşte cercetătorul.
Talentul şi dăruirea sa au fost răsplătite de-a lungul timpului, multe dintre lucrările lui Teodoru Iliescu fiind expuse în centre culturale din zona Moldovei.
„Am avut expoziţii personale la Focşani, dar şi în alte localităţi din zonă. Când am sufletul în pace lucrez cel mai bine. Într-una dintre camerele din apartament mi-am făcut un adevărat atelier de pictură. Acolo stau pentru a-mi duce la bun sfârşit planurile mele", mărturiseşte cercetătorul.
Dintre pictorii români, Iliescu are numai cuvinte de laudă pentru Liviu Nedelcu, artistul vrâncean cu cele mai importante expoziţii expuse în ultimele decenii.
"Vrancea îl are pe profesorul Liviu Nedelcu, un pictor foarte cunoscut în ţară, dar şi în străinătate. Mai am un model: Nicolae Grigorescu, pe care îl consider un adevărat geniu. Van Gogh este şi el unul dintre preferaţii mei", mai spune inginerul.
Întrebări şi răspunsuri
Care sunt tematicile preferate?
Tematicile sunt diverse, de la portret, c