Este „abonat" la premiile acordate la olimpiadele naţionale şi la concursurile balcanice de matematică. Practică handbalul şi ar vrea să devină medic chirurg.
Cosmin este un adolescent sincer aşa că se împrieteneşte foarte repede cu oamenii care dau dovadă de aceeaşi fracheţe. „Îi admir pe aceia care mă acceptă aşa cum sunt. Pentru mine handbalul şi matematica sunt două lucruri complementare. Joc hadbal în echipa şcolii, dar nu mă gândesc să fac carieră din asta, pentru că sportul de performanţă nu poţi să-l practici mai mult de 35 de ani", povesteşte Cosmin. De mic, l-a atras universul calculatorului, iar în clasa I-a, când părinţii i-au cumpărat primul calculator, ştia deja să buchiseacă, cunoscând literele înainte de a merge la şcoală. „Din clasa a III-a am început să fac o atracţie pentru matematică, iar atunci mergeam la primele concursuri la care concurau elevi mai mari cu un an decât mine", îşi aminteşte.
Medaliat la „regina ştinţelor"
În clasele gimnaziale, Cosmin avea să se înscrie la mai multe olimpiade, în special de matematică, fizică şi chimie, dar rezultatele cele mai bune le-a obţinut tot la obiectul drag, la „regina ştiinţelor", matematica. „La Olimpiada Naţională de Matematică am obţinut în clasa a VI-a, medalie de bronz, în clasa a VII-a, tot medalie de bronz, iar în clasa a VII-a, medalie de argint", povesteşte tânărul matematician. Tot în anul 2010, Cosmin a participat la Balcaniada de Matematică de la Olăneşti, unde a avut statut de invitat, dar unde a obţinut, alături de colegul său de clasă, Răzvan Vulpe, medalia de bronz. Aici a concurat alături ce mai buni elevi de matematică din 14 ţări balcanice. „Pentru balcaniadă m-am pregătit aproximativ o lună, rezolvând trei-patru culegeri de matematică. Chiar dacă am reprezentat doar judeţul, rezultatele noastre au intrat într-un sistem de corectare general, pentru toţi pa