Nuredin Beinur, fratele sau Erchin, comisarul sef Cristinel Nitoi, adjunctul sefului Politiei Neptun, si patru locotenenti-batausi de profesie au fost încatuşaţi de procurori pentru multiple infracţiuni de şantaj săvârşite cu violenţă, recuperator de bunuri pentru cămătari, tulburarea liniştii şi ordinii publice.
Din interceptarile telefonice rezulta ca Beinur a apelat la ajutorul unor jurnalisti constanteni, dar si la un inalt functionar de la Parlamentul României, cu identitate protejata, pentru a sprijini actiunile sale de santaj, perceperea unor taxe de protecţie, recuperari de bunuri pentru camatari. Potrivit interceptarilor, functionarul de la Parlament l-ar fi refuzat pe Beinur, motiv pentru care acesta are statut de martor protejat.
Grupul de criminalitate organizata coordonata de Beinur i-a terorizat ani la rand pe micii intreprinzatori de pe litoral, in special pe cei care isi desfasurau afacerile pe spatiul cuprins intre Constanta si Mangalia. Daca nu acceptau sa plateasca taxa de protectie de circa 15.000 de euro anual, patronii erau batuti, amenintati cu pistolul la tampla, cu bagarea in portbagaj si molestarea sexuala, cu rapirea si violarea membrilor familiilor lor, erau amenintati cu incendierea si distrugerea bunurilor lor.
Unii dintre cei astfel santajati s-au plans politiei locale, dar dosarele au fost ingropate de comisarul Cristinel Niţoi, reţinut de procurori. Cei care au îndrăznit să facă plângeri impotriva clanului Beinur erau pedepsiti cu "aceleasi arme": prin comisarul Cristinel Nitoi, Politia locală le facea dosare penale reclamantilor, iar sefa politieri rutiere din Mangalia, Gabriela Iacob, le dadea amenzi. Clanul lui Beinur a avut acoliti si in primaria Mangalia, iar cei care cracneau si nu plateau taxele de protectie erau vizitati de inspectori si apoi amendati sau li se ridicau avizele comerciale sau de constructii.