Clubul de fotbal fanion al oraşului Liverpool este înglodat până peste cap în datoriile acumulate de cuplul de patroni americani la Royal Bank of Scotland (RBS) şi până vineri trebuie să-şi găsească un nou finanţator pentru a ieşi din criză.
FC Liverpool trebuie să demonstreze că este solvabil, altfel riscă şi depunctarea în campionat, într-un moment în care forma sportivă a „cormoranilor" este departe de standardul setat de Gerrard şi compania în ultimii ani. Acum câteva zile părea că cel puţin partea cu finanţarea va fi rezolvată rapid. Compania americană New England Sports Ventures (NESV) - care deţine echipa de baseball Boston Red Sox - oferise 300 milioane de lire sterline pentru preluarea clubului, suficient cât să şteargă datoria totală de 280 de milioane către RBS. „Sunt complet concentrat pentru a realiza tranzacţia", a dat asigurări directorul clubului, Christian Purslow.
Patronii Tom Hicks şi George Gillett Jr. - aflaţi în minoritate în conducerea clubului - s-au opus vânzării la acest preţ, pentru că vor dublul sumei oferite de NESV. Aşa că l-au demis pe Purslow şi pe Ian Ayre, un alt membru al Consiliului Director. Se pare că ei sperau să obţină un preţ mai bun de la miliardarul singaporez Peter Lim, până acum în umbra americanilor. Peter Lim anunţase că a prezentat o ofertă de 360 milioane de lire sterline (aproximativ 411 milioane de euro) pentru cumpărarea clubului FC Liverpool, aflată încă în proprietatea americanilor Tom Hicks şi George Gillet. „Oferta constă în 320 milioane de lire sterline pentru club şi 40 de milioane pentru transferul unor jucători", a precizat un purtător de cuvânt al miliardarului singaporez.
Patronii americani de la FC Liverpool, acuzaţi de abuz
Tranzacţia s-a aflat în suspans până ieri, întrucât preşedintele de la FC Liverpool, Martin Broughton, i-a acuzat de „abuz" pe proprietarii actuali ai clubul