Aşa cum nu s-a întâmplat la protestele celor de la Interne. Sănătate sau Învăţământ, şefii ministerului s-au dus să rezolve problema cu premierul
Cu veniturile dublate până nu demult de sporuri şi stimulente, angajaţii Ministerului de Finanţe din toată ţara şi-au exprimat ieri nemulţumirea că li s-au diminuat salariile prin eliminarea sumelor suplimentare. Protestatarii de pe holurile instituţiilor nu s-au liniştit nici măcar când şeful ANAF, Sorin Blejnar, le-a cerut un răgaz de o săptămână, perioadă în care Parlamentul va aproba alinierea salariilor din Ministerul Finanţelor cu remuneraţiile din celelalte instituţii publice.
Continuând să-şi strige nemulţumirea că au venituri de 400 - 500 lei, deşi statisticile INS publicate în vară arătau că un salariu mediu în Ministerul Finanţelor este de 2.037 lei, la care se adăugau stimulente de 2.306 lei, adică peste 100%, angajaţii de la Finanţe au ameninţat că vor ieşi în stradă.
Aşa cum nu s-a întâmplat până acum în cazul protestelor celor de la Interne, Sănătate şi Învăţământ, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a mers ieri la Guvern, însoţit de secretarii de stat Gheorghe Gherghina şi Bogdan Drăgoi, pentru a discuta cu premierul Emil Boc despre protestul angajaţilor.
Iniţial, doar salariaţii din sediul central al Ministerului Finanţelor, şi cei din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală au reclamat că după eliminarea sporurilor şi stimulentelor veniturile lor au scăzut drastic şi că anterior salariile de bază le-au fost reduse cu 25%.
Stimulentele le dublau salariile
Acordarea sporurilor pentru personalul din Ministerul Finanţelor Publice a fost unul dintre motivele invocate de preşedintele Traian Băsescu la momentul remanierii fostului ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu.
Vlădescu a declarat în repetate rânduri că va acorda sporuri angajaţilor