Protestatarii au câştigat, ieri, jumătate de bătălie. Stimulente vor primi doar cei care „au performat“, dar urmează restructurări. Angajaţii din Finanţe au fost feriţi, până ieri, de disponibilizări. Revolta lor a oferit guvernanţilor pretextul perfect pentru a tăia din schema de personal.
Cele peste treizeci de ore de protest al salariaţilor din Ministerul Finanţelor şi din instituţiile subordonate s-au spart, ieri după-amiază, după ce sindicaliştii şi ministrul Gheorghe Ialomiţianu au ajuns la un anumit acord. Funcţionarii îşi vor primi stimulentele, dar numai cei care au performat. În plus, va fi declanşat procesul de restructurare a aparatului administrativ.
Citeşte şi:
Fluturaşul de salariu care i-a scos pe holuri pe angajaţii de la Finanţe: 430 de lei pe lună
UPDATE Instituţiile de stat din Timişoara sunt cuprinse rând pe rând de proteste. Funcţionarii blochează activitatea
Protestul de la Ministerul Finanţelor s-a încheiat/ Şeful ANAF: Va trebui să trecem la restructurări
FOTOREPORTAJ Ministrul de Finanţe asediat de proprii angajaţi
La conferinţa de presă care a urmat ultimei runde de negocieri, ministrul Ialomiţianu a fost zgârcit în dialogul cu jurnaliştii, anunţând că „primeşte" doar două întrebări. Oficialul a ţinut să precizeze, însă, că este preocupat de modul de salarizare al subordonaţilor săi încă din momentul în care a ajuns la minister. Cât despre cererile protestatarilor, el a spus că aşteaptă votul final de marţi, din Parlament, pe actul normativ ce ar urma să „reaşeze salariile pe principii echitabile".
Comisie de analiză
Ialomiţianu a anunţat că s-a format o comisie care va analiza propunerile de acordare a stimulentelor. „Au fost multe semnale, inclusiv pe vremea lui Vlădescu, că aceste stimulente nu au fost acordate corect", a ţinut să precizeze ministrul.
Tot el a completat