* aceasta este opinia parlamentarilor brăileni din opoziţie vizavi de decizia Guvernului de a-şi asuma răspunderea pentru îndelung criticata Lege a Educaţiei Naţionale
În şedinţa de marţi, Guvernul a decis să îşi asume răspunderea în Parlament pentru îndelung criticata Lege a Educaţiei Naţionale, procedurile fiind demarate chiar în cursul zilei de ieri. Astfel, după cum relatează Mediafax, "şeful Guvernului a susţinut că a apelat la «procedura tăioasă» a angajării răspunderii în condiţiile în care proiectul Legii Educaţiei este blocat în Parlament şi orice tergiversare a adoptării nu este benefică modernizării sistemului educaţional".
Vizavi de acest subiect, i-am contactat pe câţiva dintre parlamentarii brăileni aflaţi în banca opoziţiei, pentru a afla opinia acestora despre neaşteptata decizie a guvernanţilor.
Mihai Tudose, deputat PSD de Brăila, preşedintele Comisiei Economice din Camera Deputaţilor, e de părere că în spatele acestui demers al Guvernului s-ar afla un instrument de şantaj care ar purta marca UDMR-ului la adresa democrat-liberalilor. "În primul rând, ca aspect procedural, Legea este la Senat, blocată de domnul Hărdău (Mihail Hărdău, Preşedintele Comisiei de Învăţământ a Senatului, n.r.), PDL-ist. Ministrul Educaţiei, domnul Funeriu, este şi el PDL-ist. Deci, faptul că este blocată este doar o joacă a PDL-ului. Vina nu aparţine în niciun caz opoziţiei. În fapt, nu este altceva decât un instrument de şantaj la adresa PDL a UDMR-ului. Această Lege a Educaţiei este o metodă de şantaj ce are drept scop influenţarea arcului guvernamental", ne-a declarat Tudose.
Pe aceeaşi lungime de undă este şi colegul lui social-democrat, deputatul Cristian Rizea. PSD-istul e de părere că pe lângă aspectul de şantaj, decizia Guvernului reprezintă atât o sfidare, cât şi o ignorare flagrantă a dialogului social: "Această decizie e una de sfidare