Tânărul de 22 de ani face parte din lotul naţional de paraşutism, iar luna trecută a câştigat titlul de vicecampion naţional la concursul de la Suceava.
Pentru Lucian paraşutismul a devenit aproape un mod de viaţă, după ce, la vârsta de 17 ani, a sărit pentru prima dată din curiozitate. „Pot să spun că prima dată când am sărit a fost doar pură curiozitate, după care nu m-am mai putut opri. Am sărit de la 1.000 de metri. E ca un drog, paraşutismul dă dependenţă. De mic am fost atras de adrenalină şi de sporturile mai puţin practicate. Pe mine mă completează acest sport”, spune Lucian. Cea mai mare ]n[l’ime de la care a s[rit este de 4.200 de metri.
“Sus mă simt în lumea mea”
Chiar dacă a absolvit Facultatea de Tehnică Dentară din cadrul Universităţii de Mediciniă şi Farmacie „Iuliu Hatieganu“ din Cluj, Lucian nu vrea să renunţe la paraşutism şi spune că va face tot posibilul să imbine utilul cu plăcutul. „Nu vreau să renunţ la paraşutism. Unul dintre visele mele este şi acela de a deveni instructor. Sus mă simt în lumea mea. Este spectaculos şi recomand tuturor celor care vor să trăiască momente unice în viaţa lor”, susţine Lucian.
Sătmăreanul a obţinut rezultate excelente. A fost selectat în lotul naţional de paraşutism, iar luna trecută a câştigat titlul de vicecampion la consurcul desfăşurat la Suceava.
Nu a avut parte de incidente neplăcute, însă a asistat la tragedii. „Nu e un sport uşor, e riscant. Trebuie să respecţi regulile ca la carte, altfel rişti să îţi pierzi viaţa. Din păcate am fost martor la o tragedie de acest gen. O colegă din Baia Mare a murit la vârsta de 25 de ani după ce s-a prăbuşit în gol de la 1.500 de metri”, povesteşte tânărul.
Deşi familia lui nu este entuziasmată de faptul că el practică acest sport, rudele nu pot decât să accepte ceea ce face. „Nu o dată s-a întâmplat s