Dacă situaţia se impune, autorităţile municipiului pot stoca 60.000 de mc de apă potabilă în rezervoarele de apă din zona Apollo ale Companiei de Utilităţi "Dunărea" . Cu un consum raţional, s-ar asigura astfel necesarul pentru două- trei zile.
Potrivit primarului Aurel Simionescu, cei 60.000 de mc de apă reprezintă consumul curent al locuitorilor oraşului pe perioda de vară, pentru 24 de ore.
"Având în vedere că în această perioadă consumul este mai scăzut, cu oarece raţionalizare, putem rezista două-trei zile, în condiţiile în care ar fi probleme", apreciază primarul.
Ceea ce ştiu autorităţile la acest moment este că nu ar exista date relevante privind situaţia de urgenţă.
Primarul i-a cerut însă directorului Companiei de Utilităţi Dunărea să monitorizeze, împreună cu specialiştii instituţiei, nivelul concentraţiilor în apa ce ajunge la cetăţeni.
"Rămânem în contact permanent, sunt comandamente la nivelul Prefecturii dar vă spun că nu avem nişte elemente care să ne spună că la Turnu Severin este acestă problemă şi unda vine, s-a spălat sau nu s-a spălat", a mai spus primarul.
Edilul municipiului este totuşi uimit că ultimul răspuns clar vizavi de unda de substanţe toxice de pe Dunăre l-a primit sâmbăta trecută, când unda intrase pe teritoriul Serbiei.
"Important este să ştim dacă ceea ce vine din amonte este într-o concentraţie periculoasă ca să ştim ce reserve ne facem şi ce măsuri luăm cu privire la siguranţa oamenilor... Pentru că dacă le spun oamenilor ca în perioada aceea să consume jumătate de pahar de apă, în loc de un pahar, nu se va întâmpla asta. Este greu de controlat. Dar trebuie să cunoaştem date pentru a gestiona situaţia", este de părere Aurel Simionescu.
La acest moment, Dunărea este singura sursă de alimentare cu apă a municipiului Brăila, după ce acum câţiva ani a fost