Nicolas Cage face un rol surprinzător, ca salvator al Planetei
Ştiţi detergenţii aceia din reclame, care şterg pînă şi ce-au desenat copiii pe pereţi? Ei bine, înainte de a-i folosi, uitaţi-vă cu mare atenţie pe mîzgălituri! S-ar putea să aflaţi cînd vine sfîrşitul lumii.
Faţă de alte filme despre Apocalipsă, în "Numere fatale" profeţiile se află în desenele copiilor. Păstrată într-o capsulă a timpului, o foaie pe care o fetiţă a înşirat numere aparent fără sens ajunge, după 50 de ani, în mîinile unui astrofizician.
Profesorul cu muşchi
După ce descoperă că numerele reprezintă de fapt informaţii despre catastrofe, savantul intră într-o cursă contracronometru pentru a evita Apocalipsa sau, măcar, pentru a-şi duce familia la loc sigur. În rolul omului de ştiinţă care aleargă ca un maratonist şi conduce ca un pilot de F1 - Nicolas Cage.
Efecte de milioane
Cu actor de Oscar şi efecte speciale pe măsura bugetului de 50 de milioane de dolari, "Numere fatale" e o combinaţie explozivă de thriller şi SF. Poduri prăbuşindu-se, nave extraterestre, metrouri ciocnindu-se într-un balet subteran, cîmpuri de petrol în flăcări şi o vară indiană prelungită pînă în octombrie, din cauza furtunilor solare. "Trăiască digitalul!", a exclamat regizorul Alex Proyas, bucuros că a terminat filmările în numai trei luni.
Cîştiguri apocaliptice
"M-am săturat de filmele în care împuşc lumea. De data asta, am vrut să schimb în alt fel minţile oamenilor", a mărturisit Cage. Spre deosebire de porfesorul din "Numere fatale", cunoscutul actor nu crede în întîmplare. Iar regizorul, la rîndul lui, nu crede în prevestirile legate de Apocalipsă: "Profeţiile vin şi trec, asta nu înseamnă că nu putem să ne jucăm cu ele!". Aproape 200 de milioane de dolari din încasări a adus joaca de-a matematica groazei din "Numere fatale".