Cei 600 de angajaţi ai Finanţelor Timiş au declanşat un protest spontan pe termen nelimitat. Protestul îi afectează pe toţi contribuabilii din judeţ. Şi Casa de Pensii şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă au fost închise pentru proteste.
UPDATE 2
Angajaţii de la Finanţe nu vor să recurgă la violenţe sau la urlete, chiar dacă situaţia prin care trec e una dramatică, unii angajaţi câştigând pentru 8 ore de muncă zilnică doar 400. Cei 690 de angajaţi care protestează aşteaptă pe holurile şi în curtea instituţiei o veste bună. Ei sunt hotărâţi să rămână peste noapte în clădire, până când cererile lor vor fi rezolvate. Şi angajaţii de la Vama Timiş au intrat în proteste şi poartă banderole albe.
Mâine, pe străzile Timişoarei, va avea loc un amplu marş.
UPDATE
De la ora 11 şi angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă au întrerupt programul pe termen nelimitat. Cei aproape 50 de angajaţi îşi cer drepturile sindicale şi ameninţă că nu se vor mai întoarce la lucru până când nu vor primii salarii mai mari. Oamenii se plâng că salariul le-a fost tăiat cu 50 la sută şi s-au făcut concedieri. Liderii sindicali spun ca prin protest vor să obţină o promisiune din partea Executivului că nu vor mai avea loc concedieri în sistem, respective că salariile vor fi mărite. "Suntem tot mai puţini şi e tot mai mult de muncă. De trei luni de zile s-au redus posturile. E jale", a spus Simona Potâng, de 36 ani, angajată de 13 ani la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş. Un consilier cu studii superioare câştigă acum 800 de lei, după ce salariul s-a redus cu 50 la sută.
Şi angajaţii de la Casa de Pensii au întrerupt programul pentru proteste.
De la ora 9, niciun contribuabil nu a mai fost primit în noul sediu al Finanţelor Timiş. Zidurile au fost împânzite cu afişe în care cetăţenii sunt anu