În clădirea fostei Burse Române de Mărfuri din Bucureşti, transformată în spaţiu alternativ de întâlnire după modele în vogă de la Londra sau Amsterdam, se relansează mâine proiectul The Ark. Sursa: THE ARK
"Trebuie să se poată şi altfel", îşi spun cei care încearcă să promoveze centre culturale şi spaţii alternative de întâlnire, într-un Bucureşti al discotecilor şi al mallurilor. Proiecte de acest gen sunt deocamdată puţine în România, ţară care se ţine încă departe de modelul de ceva ani în vogă în Europa, unde orice spaţiu cu potenţial este valorificat pentru artă în toate formele sale. Mai ales vechile clădiri industriale, cu o estetică aparte şi mai toate în căutare de noi sensuri.
Urmând acest concept, fosta Bursă Română de Mărfuri din Bucureşti primeşte, de mâine, o nouă destinaţie, aceea de centru cultural şi spaţiu neconvenţional de întâlnire.
Artă la Vama Antrepozite Bucureşti
Cunoscută şi drept Vama Antrepozite Bucureşti, clădirea din cărămidă neagră de peste drum de Piaţa de Flori este situată într-o zonă a Capitalei de un pitoresc desăvârşit.
Răsărită parcă din coloratura pestriţă de flori şi din glas de precupeţe, impozanta construcţie în a cărei realizare se presupune că ar fi fost implicat, în urmă cu aproximativ 120 de ani, şi inginerul Anghel Saligny, a fost mult timp emblemă tristă a uitării într-un oraş aparent consolat cu propria-i sărăcie culturală. Abandonată mai bine de 16 ani, în urma unui incendiu de proporţii, clădirea de 2.500 de metri pătraţi a fost renovată pe durata a doi ani, până în 2007, graţie arhitectului Teodor Frolu şi contra unei sume de 3,5 milioane de euro.
Cu o faţă nouă şi un nume nou, The Ark, spaţiul s-a bucurat de utilizări în ton cu vremurile. A fost clădire de birouri de clasă B (caracteristică pe care o păstrează şi acum, dar la ultimul etaj) şi apo