Ioan Şerban Denk este un nume de referinţă în cultura judeţeană, dedicându-şi mare parte din viaţă literaturii. Până în prezent, a semnat, în calitate de poet, prozator şi dramaturg, zeci de volume de carte.
Şerban Codrin s-a născut la Bucureşti, însă şcoala primară a făcut-o la Ceahlău, judeţul Neamţ. „M-am născut în Capitală, pentru că părinţii mei erau în tranzit şi am ajuns în Ialomiţa în urma repartiţiei“, îşi aminteşte poetul. S-a stabilit în urmă cu trei decenii pe malul Ialomiţei, atras de capitala de judeţ din inima Bărăganului şi tot aici îl regăsim şi astăzi. A lucrat ca profesor la şcoala din Giurgeni până în 1976, iar apoi a venit la Slobozia. Este membru fondator şi vicepreşedinte al Asociaţiei Culturale „Helis“ şi membru al Uniunii Scriitorilor din România. Din 2005, este cetăţean de onoare al comunei Giurgeni, iar anul trecut a primit aceeaşi distincţie şi din partea municiplităţii din Slobozia.
Poet, prozator şi dramaturg
A debutat în anul 1962, în revista „Contemporanul“, iar de atunci a publicat peste 20 de volume de versuri, eseuri sau piese de teatru. Poet, prozator şi dramaturg, Şerban Codrin rememorează iritat momentele trăite în comunism. „Atunci, în acele vremuri, am trăit o perioadă absolut abjectă şi odioasă. Eram cenzuraţi şi nu numai“, îşi aminteşte Şerban Codrin. De înţeles, spune el, repulsia pentru communism, de vreme ce tatăl său, Adolf Denk, a stat în închisoare timp de 15 ani, între 1949 şi 1964, fiind considerat un duşman al poporului.
Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!