Cunoscutul fotograf Alex Gâlmeanu şi-a vernisat azi la Cluj expoziţia prin care prezintă evoluţia femeii din România, din ultimii 50 de ani. Dacă în anii `60 femeia este ilustrată ca „om al muncii”, în anii 2000 românca este avidă de informaţii şi în pas cu moda.
Fotograful Alex Gâlmeanu şi-a vernisat azi la Cluj expoziţia “România: 50 de ani de istorie la feminin”. Expoziţia prezintă o perspectivă fotografică inedită asupra evoluţiei femeii din România ultimelor cinci decenii, în diverse iposteze.
Jumătate din cele 75 de fotografii ale expoziţiei sunt poze din arhiva personală a fotografului, doar cele care prezintă ipostaze ale feminităţii pe parcursul ultimilor zece ani fiind realitate de acesta.
Dacă în anii `60 femeia din România este prezentată ca fiind resemnată cu statul de "om al muncii", în anii `70 aceasta începe să împrumute din moda şi stilul de viaţă întâlnit în Occident.
Femeia cu bune şi cu rele
"Evoluţia femeii este puternic influenţată de istoria ţării. În anii `80, puternica criză financiară a determinat femeia să se orienteze mult spre carieră. În anii `90 se poate observa degringolada creată de
Fotografiile au fost prezentate în cadrul caravanei „50 de ani de pilulă contraceptivă. Sărbătorim femeia, sărbătorim inovaţia”. În cadrul evenimentului psihologul Aurora Liiceanu, Dana Nălbaru, fosta solistă a trupei Hi-Q şi Alex Gâlmeanu au vorbit în oraşul despre Someş despre importanţa şi necesitatea contracepţiei.
Alex Gâlmeanu este unul din cei mai apreciaţi fotografi de portret, modă şi publicitate din România. A colaborat cu toate revistele româneşti din categoria