Oamenii vor să uite de statutul de sinistrat şi încearcă să ducă o viaţă normală. Fără gaz şi apă, zece locatari sunt hotărâţi să locuiască într-un bloc cu structura de rezistenţă afectată, fără ajutor de la autorităţi.
Gheorghe Guici, de 54 de ani, este temerarul locatar care şi-a luat inima în dinţi şi a hotărât să se mute înapoi acasă. Fără current pe casa scării, fără apă multă vreme la robinet şi fără gaz, curajul bărbatului i-a convins şi pe alţi locatari să se mute înapoi. Oamenii nu vor să ţină cont că blocul lor are structura de rezistenţă şubrezită, după ce în urmă cu un an, o explozie distrugea două etaje ale imobilului.
CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE
După ce au trăit câteva luni în cămine şcolare, perioadă în care nu s-au adaptat deloc, oamenii s-au întors acasă. "Cel mai bine mă simt în apartamentul meu. Blocul nu o să pice. Stăm închişi ca să nu intre hoţii peste noi. Încet, încet ne reîntoarcem la viaţa de dinainte de explozie. O să fie bine", e de părere Gheorghe Guici.
Şi administratoarea imobilului s-a întors acasă, nu înainte de o curăţenie general la parterul şi la cele două etaje locuibile ale blocului. "Ne-am racordat la alimentarea cu apă şi în curând vom fi 15 familii care vom locui aici. Noi tot sperăm că o să fim ajutaţi şi de autorităţi. Speranţa moare ultima", a spus Nadia Ciuta, de 30 de ani.
Încet-încet, oamenii se întorc în blocul sinistrat, însă marea întrebare rămâne cine va suporta cheltuielile pentru repararea etajelor distruse. Autorităţile se scuză, iar locatarii spun că nu au bani.