Insuşi primarul Brăilei consideră că formularistica din acest an este exagerat de greoaie şi destinată celor "cu carte". Municipalitatea speră să poată aduna dosarele începând cu data de 1 noiembrie. Beneficiarii sunt amărâţi care nu numai că n-au venituri, dar au şi puţină şcoală.
În acest an, prevederile legislative care reglementează acordarea ajutorului pentru încălzire îi obligă pe cetăţeni să vină cu acte pentru fiecare formulă de venit înscrisă pe cerere.
Chiar şi persoanele fizice autorizate care solicit ajutor trebuie să aducă de la "Fisc" dovada încasărilor din ultimul an.
Primarul Aurel Simionescu consideră însă că anul acesta s-a exagerat cu formularistica, documentaţia fiind destul de dificil de completat pentru cei cu mai puţină şcoală.
Cereri peste cereri
"Ceea ce mi se pare deosebit este că fiecare cetăţean va trebui să depună o cerere pe propria răspundere care arată cam ca declaraţia de avere, în care trebuie precizate veniturile realizate de familie în luna respectivă, cu adeverinţe eliberate de angajator, dacă a fost angajat, tot felul de astfel de informaţii, ori persoanele care de regulă sunt beneficiare ale unor astfel de ajutoare, sunt bătrâni, sunt persoane cu mai puţină educaţie, în general", susţine Aurel Simionescu, primarul Brăilei.
Complicat este până şi pentru primar.
"Este o exagerare în formularistica respectivă şi în modul în care vom putea să răspundem solicitărilor oamenilor", este de părere primarul municipiului. Edilul consideră e anormal să se facă un astfel de document pentru nişte ajutoare date unor oameni necăjiţi.
"Poate că unii nu sunt atât de necăjiţi, dar pentru 1%, îi punem pe ceilalţi 99% să facă astfel de declaraţii", a adăugat Simionescu.
Oamenii aşteaptă documentele să vadă dacă într-adevăr vor avea mai multe de declarat faţă de anii trecuţi. "Eu n