Prefectura Vrancea a dat termen două săptămâni Administraţiei Pieţelor să-şi facă rost de actele necesare.În opinia autorităţilor, principalele puncte vulnerabile de la piaţă sunt sectoarele unde se comercializează carne şi brânză, unde nu se respectă normele necesare unui comerţ civilizat.
Principala piaţă agroalimentară a Focşaniului, transformată de curând în societate comercială, funcţionează în afara legii şi poate fi închisă oricând.
Potrivit responsabililor din Prefectura Vrancea, nici până la ora actuală piaţa nu are avizele necesare de funcţionare, documente care ar trebui să le obţină de la Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
„Am avut o întrunire cu reprezentanţii celor două instituţii şi mi s-a adus la cunoştinţă că sunt mai multe probleme acolo, mai ales în sectoarele de brânzeturi şi carne. Îmi pare rău să o spun, că şi eu sunt client acolo, dar trebuie supravegheată mai mult zona de acolo pentru a se realiza un comerţ civilizat. Deocamdată, au termen două săptămâni să-şi obţină autorizaţiile", ne-a declarat subprefectul Sorin Hornea.
În proces de reautorizare
Luat prin surprindere, directorul S.C. Administraţia Pieţelor Focşani, Fane Popa, spune că nu cunoaşte foarte bine această problemă din cauză că are puţin timp de când a preluat conducerea instituţiei.
„Nu ştiu cum a fost înainte, am înţeles că erau ceva probleme cu avizele de funcţionare, dar în momentul de faţă suntem în plin proces de reautorizare, datorită faptului că am înfiinţat de curând această societate. Avem în plan modernizarea boxelor de carne, unde sunt ceva probleme", recunoaşte şeful Pieţei Focşani.
Ne-a surprins însă atitudinea directorului adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Rodica Nicodei, care rugată să ne spună ce situaţii au întâln