Liderul clanului ţigănesc a înfiinţat o afacere pe numele unui om al străzii. Pentru fiecare maşină de lux furată din Germania şi vândută în România, boschetarul primea un comision de 100 euro şi avea dreptul să stea în palatul ţiganului. BMW-urile şi Ferrari-urile erau mărcile preferate. Ionelaş Cârpaci nu poate fi acuzat încă de înşelăciune.
Ştefan Marin, în vârstă de 60 de ani, a fost înainte să îl cunoască pe Ionelaş Cârpaci un simplu om al străzii. Peste noapte, a devenit administrator al unei societăţi comerciale care se ocupa de importul şi vânzarea de autoturisme de lux: Ferrari, BMW şi vehicule 4x4. Ştefan Marin semna toate actele care i se puneau în faţă, astfel că a atras asupra lui toate consecinţele faptelor penale. Pentru maşini nu se plăteau taxe în Germania, astfel că şi poliţiştii din această ţară au intrat pe fir. Maşinile nu erau taxate nici la intrarea în ţară.
CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE CU ADMINISTRATORUL
Cel mai grav este că maşinile erau cumpărate de români, care plăteau bani grei pentru bolizii de lux, iar în momentul în care încercau să înmatriculeze autoturismele aflau că acestea sunt furate. Când cumpărătorii încercau să găsească vânzătorul, aceştia nu mai erau de găsit. Orice căutare a companiei se solda cu rezultatul: firmă fantomă.
EXCLUSIV Procurorii de lux din Timişoara evită anchetele cu nume grele
Soţia baştanului Ionelaş Cârpaci vrea să facă o afacere de 850.000 de euro cu primăria
Baştanul Ionelaş Cârpaci are 17 dosare penale
Omul străzii le-a povestit poliţiştilor cum a ajuns el administrator şi cum i s-a permis să doarmă aproape şase luni în palatul clanului Cârpaci. În plus, pentru fiecare maşină vândută prin firmă, Ştefan Marin primea 100 de euro. "Eu nu ştiam că se fac ilegalităţi. Îmi primeam banii şi îmi vedeam de treabă", a spus Ştefan Marin. În momentul în care poliţ