Michael Simon, absolvent al Şcolii de business de la Universitatea St. Louis, a devenit în 20 ani cel mai de succes antreprenor în domeniul software din Ungaria, scrie The New York Times. Aventura antreprenorului la Budapesta a început în 1992 atunci când a aterizat în capitala Ungariei în urma unei oportunităţi.
"În Silicon Valley cineva vine cu o idee şi oamenii de afaceri se grăbesc să vină cu banii. În Ungaria, lumea se aşteaptă să faci mult mai multe cu bani mai puţini", rezumă Simon diferenţele dintre Ungaria şi Silicon Valley, inima sectorului tehnologic american.
A ajuns rapid să conducă o companie IT care oferea servicii de externalizare, iar în 1995, a pus bazele companiei Uproar. Compania sa producea versiuni pentru internet ale unor jocuri precum Bingo sau Family Feud.
Soft-ul dezvoltat de compania sa avea calităţi remarcabile pentru perioada respectivă şi în scurt timp s-a decis listarea la Bursa din Viena pentru ca, în final, compania să fie achiziţionată de Vivendi Universal Games în luna martie 2001.
Simon, cunoscând calitatea echipei sale de la Uproar, a apelat ulterior la ei, şi alături de Marton Anka, un inginer IT maghiar, au pus bazele LogMeIn în 2003.
Ultima invenţie a antreprenorului este un soft ce permite unui utilizator să preia controlul unui computer prin intermediul altuia.
Cu ajutorul acestei tehnologii, un utilizator se poate conecta la computerul de acasă sau la cel de la birou în timp ce este pe drum sau cei din departamentele de suport tehnic se pot conecta la calculatoarele clienţilor pentru a le soluţiona problemele.
Avantajul rapidităţii
Cu toate că nu este un produs revoluţionar, concurând pe piaţă cu GoToMyPC de la Citrix sau cu pcAnywhere de la Symantec, soft-ul unguresc s-a dovedit a fi rapid, uşor de folosit şi ieftin.
Succesul LogMeIn nu a întârziat să apară, veniturile au ur