Deşi face totul cu pasiune, spune că există un dezavantaj: să fie antrenată de propria mamă. Mama ei a avut un rol esenţial în ceea ce priveşte pasiunea ei pentru tenisul de masă.
şi aminteşte că era mică şi, pentru că mama nu avea cu cine să o lase acasă, o lua cu ea la antrenamente. Îi plăcea cum jucau sportivii mai mari ca ea şi, în paralel cu ceea ce făcea la sala de tenis de masă, a mai încercat şi tenisul de câmp.
Îi plăceau în egală măsură, dar a trebuit să aleagă. „Nu puteam face performanţă în ambele sporturi. Aşa că am ales tenisul de masă“, îşi aminteşte Anamaria. Şi nu a greşit. Poate faptul că mama, Elena Sebe, i-a fost antrenoare, a contat mult mai mult. A fost severă cu ea pentru a nu fi acuzată că o favorizează.
Primul premiu
La numai 10 ani, Anamaria Sebe a urcat pe podium. A câştigat Paleta de Argint la campionatul de la Buzău, iar asta a motivat-o pentru mai târziu. De când a intrat în lotul de cadete, premiile au început să „curgă“ pentru Anamaria Sebe.
La 15 ani a ocupat locul al doilea pe echipe la campionatele europene şi locul III la dublu. A ajuns unde şi-a propus: să fie componenta lotului naţional al României la tenis de masă. Împreună cu celelalte colege: Elisabeta Samara, Cristina Hîrîci, Ioana Ghemeş, sunt de neoprit.
„În afară de chinezoaice, nu prea sunt echipe care să ne pună probleme mari“, spune Anamaria. La sfârşitul lunii septembrie, Anamaria Sebe şi colegele ei de echipă au mai trecut în palmares un loc întâi la Cupa României.
Ore de antrenament
Dar pentru asta, Anamaria şi colegele ei petrec ore întregi în sala de antrenamente de la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru din Constanţa. „Ne antrenăm câte 4 ore, şapte zile pe săptămână. Rar avem câte o zi liberă“, recunoaşte Anamaria. Acum, tânăra campioană este studentă la Facultatea de Educaţie Fizică de Sport din Craiova.