Proiectul de reamenajare a holului pe care îl prezentăm aici s-a bazat în cvasitotalitatea lui pe folosirea gips-cartonului şi a celorlalte materiale adiacente.
Reamenajarea holului s-a axat pe construirea a doi spaleţi curbi, o scafă ovală realizată pe partea superioară a pereţilor, precum şi o scafă construită pe tavan. Tot aici s-a încadrat şi peretele care desparte holul de dormitor, perete care a fost demolat şi reconstruit într-o formă concavă pentru a întregi forma ovală a holului. Trebuie să mai precizăm că toate aceste construcţii fac parte dintr-o temă a reamenajării, formând împreună un ansamblu coerent, cu valenţe estetice deosebite.
S-a început cu realizarea simultană a scheletelor metalice utile peretelui curb şi spaleţilor. Atenţia s-a concentrat asupra ghidajelor metalice de pe pardoseală şi tavan, acestea fiind esenţiale pentru forma construcţiilor.
Cei doi spaleţi curbi au fost construiţi în extremităţile unuia din pereţii longitudinali. Ei rotunjesc cele două unghiuri drepte, creând o simetrie cu peretele curb şi oferind holului forma ovală. Ambii spaleţi au avut drept bază de construcţie în plan vertical, marginile celor două goluri de uşi amplasate pe cele două lăţimi ale holului.
Plăcile din gips-carton au fost montate întregi, deoarece dimensiunile spaleţilor au permis curbarea lor fără riscul ruperii. Placa a fost fixată din aproape în aproape, asigurându-se constant că ea se mulează după forma curbă a scheletului metalic şi că forţa ei de revenire la forma iniţială, nu îl deformează pe acesta. O a doua construcţie din gips-carton care s-a realizat în hol, a fost o scafă ovală. Ea a fost construi¬tă în partea superioară a pereţilor, de jur împrejurul încăperii, definitivând forma ovală a acesteia. Scafa a fost construită pe linia pragurilor superioare ale celor trei uşi care se găsesc în hol. Nivelul scăzut al constru