Protestul "finanţiştilor" a contaminat bugetari din toată ţara
Îndemnul sindicaliştilor la proteste spontane şi salariile de mizerie din care nu mai pot trăi au dat deja rezultate, activitatea ministerelor Finanţelor şi Muncii fiind întreruptă. Protestul finanţiştilor este susţinut de ieri şi de angajaţii Agenţiilor pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Oamenii au întrerupt activitatea ieri-dimineaţă şi spun că nu se vor reîntoarce la lucru până nu li se vor da banii înapoi. În Bucureşti, angajaţii ANOFM de la toate sectoarele s-au strâns la sediul central pentru a protesta. "Imposibil să mai trăim cu 600 de lei pe lună, ne-am solidarizat cu colegii de la Finanţe şi vom ieşi în stradă. Până nu vom primi stimulentele înapoi, nu vom reîncepe lucrul. Sunt colegi care muncesc zece ore pe zi să rezolve dosarele de şomaj", a declarat Ingrid Moldoveanu, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Toţi angajaţii Ministerului Muncii se plâng de salariile mizerabile pe care le au acum, după reducerea salariilor cu 25% şi tăierea sporurilor, prin care s-a ajuns la o scădere cu până la 60% a veniturilor lunare, spun salariaţii.
La protestul angajaţilor ANOFM a ajuns, la ora 11:30, şi ministrul Muncii, Ioan Botiş, care i-a invitat pe protestatari la negocieri. De la sediul ANOFM, reprezentanţii salariaţilor s-au mutat la sediul Ministerului Muncii, unde au fost invitaţi la negocieri de ministrul Botiş, însă nu s-a ajuns la nici o concluzie într-o oră şi jumătate de discuţii, urmând ca sindicaliştii să se întâlnească la o altă rundă de negocieri, la Ministerul Muncii, pe Legea salarizării.
"În ceea ce priveşte revendicarea noastră majoră de astăzi, acordarea stimulentelor, domnul ministru a spus că numai după discuţiile de la Ministerul de Finanţe ne