Nu da nimanui PIN-ul si datele personale
Pentru o buna protectie a veniturilor nu trebuie sa furnizezi datele personale si codul PIN. Nu raspunde nici macar la e-mail-urile care par a fi de la banca si in care ti se cer datele personale sub pretextul ca au fost pierdute printr-o eroare de sistem. Mergi personal la banca si lamureste problema.
Pastreaza toate chitantele
Numeroase probleme aparute la banca te obliga sa pastrezi chitantele emise. In cazul in care observi cu uimire ca banii ti-au disparut din cont, desi tranzactia a esuat, sau ai facut o singura plata, dar suma ti-a fost debitata de doua ori, cel mai indicat este sa nu scoti banii de pe card si sa pastrezi chitanta.
Anunta orice neregula la banca
Daca ai constatat ca ceva nu este in regula, trebuie sa le aduci la cunostinta reprezentantilor bancii problema ta. Ei sunt obligati sa demareze o ancheta prin care se va stabili daca au fost respectate procedurile de incasare si extragere sau daca a fost o problema tehnica a bancomatului.
Verifica-ti periodic banii printr-un extras de cont
Ca sa eviti astfel de neplaceri este bine ca, din cand in cand, sa-ti verifici contul. Trebuie doar sa mergi la banca si sa soliciti un extras de cont cu datele la zi. Daca pe extras apar tranzactii pe care nu le-ai efectuat la sucursale in care nu ai fost niciodata, atunci se poate ca instrumentul bancar sa fi fost clonat.
Blocheaza cartela
Daca ai mai putini bani pe card decat trebuie, nu ezita sa anunti reprezentantii bancii si sa blochezi cardul. Problema este ca s-ar putea sa nu-ti mai recuperezi banii pierduti pentru ca banca nu ti-i ramburseaza. Nu da nimanui PIN-ul si datele personale
Pentru o buna protectie a veniturilor nu trebuie sa furnizezi datele personale si codul PIN. Nu raspunde nici macar la e-mail-urile care par a fi de la banca si in care ti se ce