Trei sferturi din paturile de la Spitalul de Pediatrie sunt ocupate de micuţi diagnosticaţi cu gripă sau pneumonii. Medicii recomandă ca aceştia să nu mai fie trimişi la grădiniţă sau la şcoală pentru a evita declanşarea unei epidemii.
Medicii de familie şi cei din spitale au diagnosticat, în ultima săptămână, 730 de persoane cu infecţii respiratorii acute, pneumonii şi bronho-pneumonii.
Aproape 120 au fost internaţi şi monitorizaţi de medicii specialişti. Majoritatea sunt preşcolari şi elevi. „Fluctuaţiile de temperatură au dus la îmbolnăvirea a sute de băcăuani. Aşa cum era de aşteptat, cei mai afectaţi sunt copiii. Dintre minorii care au ajuns la cabinetele medicale, 71 au necesitat internarea“, a declarat Marinela Paşcu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău.
DSP Bacău a solicitat vaccinul antigripal
La Spitalul de Pediatrie, mai bine de trei sferturi din paturi sunt ocupate de micuţii care suferă de aceste infecţii.„A crescut foarte mult adresabilitatea copiilor cu patologii respiratorii, fie de căi respiratorii superioare, fie de pneumonii sau bronşiolite, majoritatea necesitând spitalizare“, a spus Aurelia Ţaga, manager Spitalul de Pediatrie Bacău. Părinţii sunt îngrijoraţi şi se tem să-şi mai trimită copiii la grădiniţă sau la şcoală. „Degeaba îmi tratez eu copilul şi am grijă de el, dacă merge la şcoală şi acolo ia virusul de la ceilalţi colegi. Când văd că sunt multe cazuri de îmbolnăvire în clasă, prefer să-l ţin acasă“, a spus Adelina Ciobanu, o mămică. Pentru a preveni astfel de situaţii, medicii le recomandă părinţilor să se adreseze specialiştilor de la primele semne de boală.
„Când apar febra, rinorea, tusea şi lipsa poftei de mâncare trebuie să meargă la medicul de familie pentru a evita complicaţiile. De asemenea, copiii de grădiniţă sau de şcoală să nu mai fie duşi