Sute de angajaţi din sistemul bugetar oltean au ieşit în stradă, nemulţumiţi de tăierile salariale, după ce executivul a aplicat măsurile de austeritate.
Oltul a fost paralizat de greve. Protestele au fost declanşate miercuri, 13 octombrie, şi au continuat şi ieri. Nemulţumirile protestatarilor olteni au fost legate de faptul că salariile acestora au fost micşorate cu mai mult de 50 de procente, dar şi de faptul că nu au mai primit stimulente pe lunile august şi septembrie.
Aproximativ 200 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Olt şi Administraţiei Finanţelor Publice Slatina au ieşit miercuri, 13 octombrie, în stradă. Potrivit acestora, acţiunea lor a fost o grevă spontană în semn de solidaritate cu protestele făcute de colegii din Agenţia Naţională a Administraţiei Fiscale (ANAF) şi minister. Principala nemulţumire a angajaţilor Fiscului oltean este legată de faptul că le-au fost tăiate salariile cu mai mult de 50 de procente. „Am ieşit în stradă în semn de solidaritate faţă de colegii noştri din Capitală. Principala noastră nemulţumire este legată de faptul că salariile ne-au fost reduse cu mai mult de 50%. Altă nemulţumire este legată de faptul că ne-au fost tăiate şi stimulentele“, spuneau nemulţumiţi protestatarii.
Mişcări similare au avut loc miercuri şi la Administraţiile Financiare din Balş, Caracal, Corabia, Drăgăneşti-Olt şi Scorniceşti.
Şi ieri, angajaţii Fiscului oltean au închis ghişeele şi au ieşit în stradă. De această dată, ei au venit dotaţi cu pancarte şi au strigat lozinci. „Pentru care motiv domnul ministru a hotărât să ne taie sporurile? El se crede mai presus decât Constituţia ţării? Stimulentele nu sunt o milă. Stimulentele nu sunt prevăzute în buget, sunt prevăzute de legi organice. Acestea se acordau pentru că aduceam la bugetul statului venituri în plus, venituri atrase din amenzi, impozit